• کارگاه های تخصصی مادر و کودک - موسسه آموزشی مهرآیین

فلسفه برای کودکان (p4c) چیست؟

آیا تا به حال کودکی را دیده اید که سوالی در ذهن نداشته باشد؟فلسفه برای کودکان شیوه ای است که برای پاسخگویی به سوالات طبیعی این رده ی سنی ایجاد شده است . اعتقاد بر این است که روش پاسخگویی ما به سوالات بچه ها، شخصیت آنها را در آینده رقم خواهد زد. امروزه، عمده کشورهای توسعه ی یافته در مدارس به دانش آموزان فلسفه می آموزند.

منظور از فلسفه برای کودک آشنایی بچه ها با ارسطو یا دکارت نیست. بلکه به آنها شیوه های درست اندیشیدن آموخته می شود. در این علم هدف آن است که بچه ها از حفظ کردن دانسته های دیگران دست بردارند و خودشان هر چه می خواهند بدانند را کشف کنند. ما به بچه ها نمی گوییم به چه چیز بیاندیشند بلکه می گوییم چطور و با چه روشی می توان به هر چیزی فکر کرد. شاید مهم ترین هدف فلسفه برای کودکان آموزش مهارت های اساسی زندگی ست. در این روش، بر عکس مدارس، چهار گونه ی تفکر، یعنی: تفکر خلاق، تفکر مسئولانه، تفکر جمعی و تفکر انتقادی به موازات یکدیگر پرورش داده می شوند.

تاثیرات آموزش فلسفه برای کودکان:

الف) رشد مهارت های کلامی. در این کارگاه به بچه ها فرصت داده می شود تا عقاید خود را بیان کنند.
ب) پرورش قدرت دلیل آوردن و تفکر انتقادی داشتن.
ج) قدم گذاشتن در راه خود شناسی و شکل دادن به هویتی منسجم.
د) پرورش روحیه ی خود ابراز گری و جستجوگری برای حقیقت.
ه) رشد مهارت های چگونگی برخورد با مساله و سوالات ذهنی.
ن) آموختن مهارت های نه گانه ی زندگی از قبیل کنترل خشم, ارتباطات موثر با دوستان، اعتماد به نفس، قدرت مخالفت یا نه گفتن و ...

مدرس: مريم مرشدى (كارشناس ارشد روانشناسى تربيتى و مدرس ارشد كارگاههاى مادر و كودك)

ثبت نام در این کارگاه

آدرس : وليعصر، نرسيده به تجريش، جنب بيمه ايران، كوچه سلمك پلاك ٦